Behandlinger

Her finner du mer informasjon om mine behandlingsteknikker. Jeg benytter hovedsakelig dypvevs massasje og bindevevs behandling / Myofascial release, men kombinerer med andre teknikker ved behov. Jeg legger vekt på at behandlingen skal oppleves som behagelig og beroligende. Jeg tilpasser alltid metode og teknikk til ønske og helsetilstand. Du velger varighet på timen (25, 50 eller 75 minutt), og ut i fra dine ønsker for timen benytter vi en eller flere behandlingsteknikker.


OBS! Hvis du har akutte, intense smerter eller du opplever smertene /plagene for første gang, må du kontakte din lege før behandling hos meg. Jeg samarbeider gjerne med helsepersonell eller annen terapeut ved behov.

Dypvevs massasje, Gate Controll Method

Dypvevs massasje, Lister Muskelterapi

Mitt mål er å tilby dyptvirkende men samtidig behagelig behandling


Jeg benytter en form for dypvevs massasje som oppleves behagelig, revitaliserende og  svært avspennende, samtidig som vi løser godt opp i spenninger i bindevev og de ulike lag av muskulatur. Dypvevs massasje passer fint om du ønsker en dyptgående, tradisjonell massasje behandling. Jeg tilpasser trykk etter ønske og helsetilstand. Metoden passer fint for de som setter pris på godt trykk, men det er ikke nødvendig å bruke mye trykk for å løsne på spenninger. 


Metoden jeg bruker kalles Deep Tissue Treatment, Gate Control Method, og reduserer ubehaget tradisjonelt forbundet med dypvevsmassasje. Metoden er utviklet av den internasjonalt anerkjente canadiske Massasje-terapeuten Gary Schweitzer, som de siste 16 årene har undervist i denne metoden til ferdig utdannede massører, kiropraktorer og fysioterapeuter i Canada, USA og Europa.Bindevevs behandling (Myofascial release)

Bindevevs massasje, Lister Muskelterapi

Behandling med utgangspunkt i medisinsk forståelse av kroppen


Myofascial release ("myo" - "muskulatur", "fascia" - "bindevev") er en behandlingsform som benyttes for å løse opp i bindevevet som sitter rundt muskulaturen. Ved langvarig forkortning av muskulaturen (muskelspenninger) kan bindevevet miste sin naturlige fleksibilitet og bli stramt med påfølgende nedsatt væskesirkulasjon. Stramt bindevev kan hindre muskulaturen i å gjenvinne sin naturlige form, og man vil gjerne føle at området kjennes stramt eller "for kort".


Myfascial release kan benyttes for å hjelpe muskulaturen å finne tilbake til sin naturlige form, herunder holdningskorreksjon. 

Triggerpunkt behandling

Triggerpunkt, Lister Muskelterapi

Så langt det er mulig søker vi å finne årsaken til smerter og plager. Jeg benytter en metode for å løsne på triggerpunkt som ikke oppleves smertefull.


Ved de fleste muskelspenninger som gir smerter vil det finnes aktive og latente triggerpunkt i det aktuelle muskelsamspillet, for eksempel i skulder, øvre rygg / nakke eller korsrygg.


Triggerpunkt er hypersensitive områder som kan oppstå i kontaktpunktet mellom nervesystemet og muskelcellene. Fenomenet er altså antagelig nevro-muskulært, og betennelsesdempende medikamenter vil ofte ha dårlig effekt på selve muskelspenningen.


Aktive triggerpunkt kan projisere smertefornemmelser langt utover området der selve muskelen befinner seg og de kan aktivere muskelspenninger i andre muskler i referanseområdet. Triggerpunkt oppstår aldri alene, som regel er en større del av det aktuelle muskelsamspillet berørt. Jeg behandler triggerpunktene i system, slik at normal muskelfunksjon kan gjenopprettes.

"Much more of the brain is devoted to movement than to language. Language is only a little thing sitting on top of this huge ocean of movement."


Oliver Sacks, “The Man Who Took His Life as a Dance


Ellen M. Thorsen

Massør MNMF
Ellen M. Thorsen, Massør MNMF

Kontakt:


Adresse:

Lister Muskelterapi

Kirkegaten 4

Farsund


Telefon:

993 58 690


Epost:

ellen@lister-muskelterapi.no
Åpningstider:


Man:  09:00-17:00

Tirs:    09:00-17:00

Ons:   09:00-17:00

Tors:   09:00-17:00

Fre:     09:00-17:00

Lør:    10:00- 15:00


-eller etter avtale

Behandlinger:


Myofascial release


Dypvevs massasje, Gate Controll Method


Tradisjonell bindevevs behandling


Triggerpunkt
Norges Massasjeforbund